چگونه دزفول به عنوان پایتخت مقاومت معرفی شد؟

چگونه دزفول به عنوان پایتخت مقاومت معرفی شد؟

ارتش رژیم بعث صدام تجاوز رسمی خود را در۳۱ شهریورماه ۱۳۵۹ آغازکرد. مردم حتی تصورجنگ راهم نکرده اند؛امّا دشمن بعثی ازمرزها عبور کرده وبدون هیچ زحمتی وبا سرعت به تجاوز خود درعمق خاک میهن اسلامی ادامه وهواپیماهای جنگنده ی عراقی برای اولین بار دزفول راموردحمله هوایی قرارمیدهند.

درمنطقه غرب دزفول نیروی زرهی ارتش بعث عراق در نزدیک های رودخانه کرخه رسیده است. شهر دریک حالت پر اضطراب وبحرانی بسر می برد. پیشروی دشمن به حدی است که فرمانده تیپ ۲ زرهی دزفول به فکرراه اندازی یک قبضه تفنگ ۱۰۶ درکنارامام زاده رودبند می افتد تا مانع پیشروی دشمن از پل جدید دزفول شود.بعضی ازمردم شوادانها را محلی امن برای رویایی با دشمن می دانستند. گروهی هم دراین گیرودار زن وبچه ها،کودکان وپیرمردان خودرا به اطراف شهر می فرستادند؛ تااگر سربازان عراقی وارد شهر شدند باخیال وآرامش فکری بهتری بتوانند ازشهر دفاع کنند تنها بیمارستان افشار دزفول وزایشگاه یازهرا/س/ باامکانات محدودشان آماده ی مداوی مجروحین جنگ بودند.عراق قصد تصرف شهرهای دزفول واندیمشک رادارد. فرماندهی لشکر۹۲ زرهی اهوازبه تیپ ۲زرهی دزفول دستور می دهد ۴ دستگاه تانک ام ۴۷ اعزامی ازخرم آبادرا که به تازگی به دزفول وارد شده بود،آنهارا درکرانه شرقی رودخانه کرخه درموضعی مناسب مستقرکندتادرصورت عقب نشینی نیروهای خودی ازپل نادری به شرق کرخه، این تانکها دشمن رادرغرب رودخانه مجبوربه توقف نمایند. درساعت۲۳ یازده شب ۱۶ مهر۱۳۵۹، دزفول مورد اصابت سه موشک غول پیکر فراگ ۷ روسی ارتش عراق قرارگرفت. موشکهای ارتش بعثی هنگامی که مردم درخواب بسر می بردند درمناطق چولیان ، سیاهپوشان، کلگزون وپشت مخابرات آیت اله معزی فرود آمد. دراثر این جنایت هولناک ودرحالیکه بسیاری از مردم ومسئولان نوع این سلاح مخوف واهدایی شوروی سابق را نمی دانستند به فکر کمک وامداد رسانی در دل شب افتادند. مردم ونیروهای امدادگرازپایگاه هوایی دزفول، وبسیج وسپاه با استفاده از فانوس، چراغ قوه وحتی شمع، بسیاری از شهدای کودک ونوجوان، وزن ومردرا از زیر خروارها خاک، آجر وآهن بیرون می آوردند. دراثر این حمله وحشتناک که برای اولین بار مردم دزفول آن را تجربه می کردند صدها خانه ومغازه به تلی از خاک مبدل شد.دراین حمله وحشیانه صدام، بیش از ۱۰۵ نفر شهید و۳۰۰ نفر مجروح شدند.

این مطالب تنها گوشه ای اندک از وقایع اول جنگ است که هیچکس درآن موقع نمی دانست جنگ تا هشت سال طول خواهد کشید و مردم دزفول مفتخر به لوح زرین نمونه مقاومت کشور ازسوی دولت وقت جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.

اما در چهارم خردادماه سال ۱۳۶۶ با حضورعده ای از مسئولان کشوری ولشکری از جمله دکتر فیروزآبادی ، استاندار خوزستان ، حجت الاسلام والمسلمین اراکی امام جمعه دزفول و اقشار مختلف امت حزب الله و خانواده های معظم ایثارگران از لوح زرین تقدیر که به منظور ارج نهادن به ایثارگریها و مقاومت مردم قهرمان دزفول که به عنوان شهر نمونه و مظهر استقامت ملت ایران برگزیده شد. طی مراسم با شکوهی در میدان فتح المبین دزفول پرده برداری و به اهالی غیور این شهر تقدیم شد.دراین مراسم حجت الاسلام اراکی نماینده امام وامام جمعه دزفول به مقاومت مردم دزفول جنگ تحمیلی که الهام گرفته از ایمان آنها به خداو مکتب است اشاره کرد وگفت: آنچه که امروز این افتخار بزرگ را باعث شده نتیجه خون مقدس شهیدان است و در این جشن مقاومت، جای شهدا خالی است. مردم دزفول همچون گذشته همپا و همصدا با دیگر مردم همیشه در صحنه کشورمان و تا اجابت پیام شهیدان عزیز که همانا نابودی متجاوزین شرق و غرب هم چنان به رزم بی امان خود ادامه خواهند داد. سپس آقای جنتی استاندار خوزستان به نمایندگی از طرف وزیر کشور طی سخنانی با اشاره به ایستادگی مردم این شهر گفت: کیست که نداند از آغاز تجاوز ناجوانمردانه عراق علیه ایران اسلامی تاکنون دشمن زبون بیش از هر جای دیگر با تمامی امکانات اهدائی شرق و غرب از موشک و بمب و راکت گرفته تا توپ های دور برد و زیر شدیدترین فشارهای نظامی و اقتصادی جهت شکستن روحیه استوار مردم این شهر و تسخیرآن تلاش کرد؛ امّامقاومت دلیرانه وسرسختانه مردم دزفول دشمن را خوار و ذلیل نمود. ناطق افزود: امروز مردم دزفول با از خود گذشتگی در جبهه و پشت جبهه و هم چنین حضور مداوم در صحنه های سیاسی و اجتماعی حمایت بی دریغ خود را از انقلاب اسلامی و رهبری آن اعلام داشته و به عنوان اسوه و نمونه مقاومت بر تارک افتخارات ملت می درخشد و همه ملتهای مسلمان و محروم و مستضعف جهان را سربلند نموده است. آقای جنتی گفت: اگر امروز مادر برابر تمام قلدران جهان ایستاده ایم، به پشوانه شما مردم و از خود گذشتگی شهیدانتان است.

بعد از سخنان استاندار خوزستان در میان شور و شوق حاضرین از لوحه زرین که از طرف وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران به مردم دزفول اهداء شده بود پرده برداری بعمل آمد

 

متن لوح زرین 

بسم الله الرحمن الرحیم

بلده طیبه ورب غفور « قرآن کریم «

دزفول قهرمان! سجاده نشینان سنگرعشق وحماسه، ترادرفرات خون مظلومیت زمان ، شستشودادند، تافرزندان شهدشیرین شهادت نوشیدهء این ملت، بخون وضوسازندوبا طهارت روح ونفس ، پیشانی برخاک توسائید« ورب غفور« رابراین همه مقاومت وپایمردی، دلاوری وپایداری، ایثاروجوانمردی سپاسگزارند.دزفول قهرمان! ای مهبط ملائکه الله، ای سرزمین شاهدان شهید، ای بستر خروش حماسه جاویدوای پایگاه نور! ترا همین عزت وافتخار بس که درراه اعتلای کلمه الله وشهادت برکلام حق که فرموده بود: « فاستقم کما امرت» مقاومت نمودی وهمچون ابراهیم خلیل، فرزندانت رایکایک دردفاع ازحرم وحریم «اسلام محمدی»سخاوتمندانه قربانی کردی ودرتشهد خون بر کلام صادق رسولان شهادت دادی. معراج مردان توبودکه تا سراپرده « قاب قوسین» پرکشید ومرگ را ازدامن ملت ایران بزدودوبر قبرستان تاریخ فرستاد. نعمت گسترده «ایمان» و«تقوی» «شهادت»و «شرافت» و«فرزندانی صالح و غیور» گوارای تو باد ای شهر شهیدان! ای شهر بیداردلان! ای شهر شیر مردان پیکارجوی همه صحنه ها! ای شهر خروشندگان برسربیداد! این تاج افتخار و لوح مقدس «شهر نمونه مقاومت»‌‌‌ بر تارک توای دزفول دلاور، و بر سر دلیرمردان و شیر زنانت زیبنده ومبارکباد. «دزفول» ای اسوه مقاومت پایدار! آیندگان وپویندگان خط «رسالت نبوی» وطلایه داران پرچم «ولایت علوی» وبانیان حرمت «شهادت واما مت سرخ حسینی» همواره با عنایت وره جویی ازمناره نور وتنوره سرخ به آسمان برکشیده عشقت، تحت زعامت وقیادت ولایت راهبری سترگ ازسلسله جلیله سید وسالارشهیدان «خمینی بت شکن» به ندای نصرت طلبی حسین بن علی (ع) لبیک خواهندگفت. چهارم خرداد یکهزارسیصدشصت شش « وزیر کشور«

[ شهر دزفول بیش از ۱۷۶ بارآماج موشکهای دور برد زمین به زمین؛ ۵۸۲۱ یکبار هدف توپخانه های دشمن زبون و بیش از چهرصدبار به ویسله راکت و بمب مورد حمله واقع شده است. معیار انتخاب دزفول به عنوان شهر نمونه میزان خسارت و وسعت صبر و بردباری مردم آن است که علیر غم تمام این حملات ددمنشانه استقامت کردند همچنین تعداد پناهگاههای ساخته شده در این شهر و دلبستگی مردم به انقلاب و رهبر عظیم الشان آن و نیز یکی از شهرهایی که مردم و جوانانشان با دشمن صهیونستی رویاروئی کرده وعلیه احزاب منحله ای چون حزب خلق مسلمان وکسانی که از خارج دستور می گرفتند و آشوب میکردند بسیج شدند و ایستادگی نمودند. بخصوص که جوانان رشیدش جزء بهترین مرزداران مرزهای آبی و خاکی کشور اسلامیمان هستند. تقدیم لوح زرین یک اقدام کوچک در ارج نهادن به صبر و استقامت و پایداری مردم دزفول وسخت ترین شرایط بود].

برگرفته ازکتاب “یک شهر دوجبهه یک خاکریز″ اثر عبدالامیر مطیع رسول

مطالب پیشنهادی :

درباره نویسنده

1582 مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .


تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت فرهنگی،اجتماعی سفیر - safeir.ir است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Translate »